Stamppot paksoi met zalm. In dit smaakvolle recept vormen de currykruiden en de hartige en pittige saus op de zalm, een heerlijke aanvulling op de stamppot
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 450 gr kruimige aardappelen
- 50 ml melk
- peper en zout
- 1 tl Sriracha
- 400 gr paksoi
- 2 lente-uien
- 1 teentje knoflook
- 2 tl curry Madras
- 2 el gebakken uitjes
Zalm
- 2 zalmfilets
- 3 el sojasaus
- 1 tl Sriracha
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in een pan met gezouten water. Giet ze dan af en laat uitstomen.
Bak ondertussen in een andere bakpan de zalm aan 1 kant goudbruin. Giet de sojasaus en Sriracha op de ongebakken kant en draai de zalmfilets om. Bak tot ze gaar zijn.
Snijd ondertussen de paksoi in stukjes, roerbak eerst de stengels met curry Madras, peper en zout. Voeg dan het blad, sojasaus en Sriracha toe en bak dit nog een minuutje.
Verwarm de melk in een pannetje. Stamp de aardappelen fijn en voeg zoveel van de melk toe tot je een lekkere puree hebt.
Schep de paksoi met lente-ui erdoor en breng de stamppot eventueel nog op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over 2 borden en serveer met de gebakken zalm erop. Bestrooi met de gebakken uitjes.