Ga terug
–+ servings
Stamppot knolselderij met paddenstoelen. We kunnen tegenwoordig van allerlei groenten stamppotten maken. Dit is een lekkere hefst stamppot met paddenstoelen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 knolselderij
  • peper en zout
  • 1 klont roomboter
  • 500 gr paddenstoelen*
  • olijfolie
  • 75 gr truffelkaas**
  • 50 gr walnoten

Instructies
 

  • Schil de knolselderij en snijd ze in blokjes. Kook in een pan met (weinig) water en zout in ongeveer 15-20 minuten. Giet dan af en laat even uitdampen in het vergiet.
  • Doe de blokjes weer terug in de pan en stamp met een pureestamper tot puree. Meng er een klont boter door.
  • Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd de grote exemplaren in stukjes.
  • Bak de paddenstoelen in een grote hete bakpan met olie goudbruin.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes en hak de noten grof. Roer de helft hiervan door de puree.
  • Schep de puree op de borden en serveer met de paddenstoelen erop.
  • Bestrooi met de rest van de kaas en de noten.