Stamppot knolselderij en rode spitskool. Een lekkere stamppot kan je ook heel goed maken zonder aardappelen. Ik heb deze keer een knolselderij gebruikt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 1 knolselderij
- 250 ml melk
- peper en zout
- 1 klont roomboter
- ½ rode spitskool
- 3 appels
- 2 el honing
- olijfolie
Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Doe ze in een pan met melk en zoveel water dat de blokjes net er onder staan.
Voeg zout, 1 laurierblad en 1 takje tijm toe en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar (zonder deksel). Als het goed is, is het vocht helemaal ingekookt en hoef je het niet af te gieten.
Stamp de blokjes in de pan met een pureestamper tot een grove puree. Meng er een klont boter door.
Schil de appels en snijd ze in blokjes, snijd de rode spitskool in dunne repen. Roerbak de appelstukjes in een scheutje olijfolie en honing.
Voeg dan de spitskool toe en bak dit in ongeveer 10 minuten op hoog vuur beetgaar.
Schep nu de rode kool door de knolselderijpuree en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.