Ga terug
–+ servings
Stamppot groene kool met pittige balletjes. Voor deze stamppot groene kool met pittige balletjes heb ik Vadouvan Indiase kruidenmix gebruikt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 1 el vadouvan kruidenmix
  • 500 gr groene kool
  • 3 el olijfolie
  • 1 scheut melk
  • 40 ml ketjap manis
  • 1 tl Sriracha
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water met 1 theelepel zout in ongeveer 25 minuten gaar. Giet ze af en laat uitstomen.
  • Snijd de kool fijn.
  • Fruit de ui met de vadouvan kruiden in de olijfolie aan. Voeg de kool toe en stoof deze met de ui gaar.
  • Stamp de aardappelen fijn met de melk, ketjap en Sriracha. Voeg de kool toe en meng alles door elkaar. Proef of er nog peper en zout bij moet.
  • Verdeel de stamppot over de borden en serveer er pittige gehaktballetjes bij.