Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 500 gr gezouten boontjes
- 1 kilo aardappelen (kruimig)
- ½ flessenpompoen
- 1 rode ui
- 1 Granny Smith appel
- 30 gr roomboter
- 1 tl gerookte paprikapoeder
Spoel de zoute snijbonen goed af met koud water. Kook de snijbonen 10 minuten en spoel ze daarna nog een keer.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de flessenpompoen in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de appel in blokjes.
Breng in een pan met ruim water (zonder zout) de aardappelen aan de kook en leg hierop de voorgekookte boontjes.
Laat ongeveer 25 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Giet dan af en doe het terug in de pan en stamp.
Ondertussen bak je de blokjes pompoen in de boter 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
Doe dan de paprikapoeder en het snipperde uitje erbij en bak 2 minuutjes en als laatste gaat de appel erbij en bak dit nog een minuutje mee.
Voeg de pompoen, ui, appel bij het stamppotje en meng alles.
Als de stamppot te droog is kan je er nog een klontje boter of wat olijfolie doorheen roeren.