Ga terug
+ servings
Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr gezouten boontjes
  • 1 kilo aardappelen (kruimig)
  • ½ flessenpompoen
  • 1 rode ui
  • 1 Granny Smith appel
  • 30 gr roomboter
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Instructies
 

  • Spoel de zoute snijbonen goed af met koud water. Kook de snijbonen 10 minuten en spoel ze daarna nog een keer.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de flessenpompoen in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de appel in blokjes.
  • Breng in een pan met ruim water (zonder zout) de aardappelen aan de kook en leg hierop de voorgekookte boontjes.
  • Laat ongeveer 25 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Giet dan af en doe het terug in de pan en stamp.
  • Ondertussen bak je de blokjes pompoen in de boter 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Doe dan de paprikapoeder en het snipperde uitje erbij en bak 2 minuutjes en als laatste gaat de appel erbij en bak dit nog een minuutje mee.
  • Voeg de pompoen, ui, appel bij het stamppotje en meng alles.
  • Als de stamppot te droog is kan je er nog een klontje boter of wat olijfolie doorheen roeren.