Spruitjesstamppot met pastinaakpuree. Voor iedereen die niet van spruitjes houdt; probeer eens dit recept. Je zult verbaasd zijn over de smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
- 700 gr spruitjes, schoongemaakt
- 4 lente-uien
- 3 el olijfolie
- 1 el nduja*
- 800 gr pastinaakpuree**
Bereid de pastinaakpuree zoals hierboven vermeld.
Maak de spruitjes schoon. Snijd de lente-uien in dunne ringen.
Kook in een pan of wok de spruitjes 5 minuten in gezouten water. Ze mogen niet te gaar worden. Giet ze af.
Bak in dezelfde wok in olijfolie de spruitjes in ongeveer 10 minuten goudbruin op hoog vuur.
Voeg op het laatste de lente-ui en nduja toe en bak dit even mee.
Voeg dan de pastinaakpuree toe en meng dit met de spruiten.
Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.