Ga terug
–+ servings
Spruitjesstamppot met pastinaakpuree. Voor iedereen die niet van spruitjes houdt; probeer eens dit recept. Je zult verbaasd zijn over de smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gr spruitjes, schoongemaakt
  • 4 lente-uien
  • 3 el olijfolie
  • 1 el nduja*
  • 800 gr pastinaakpuree**

Instructies
 

  • Bereid de pastinaakpuree zoals hierboven vermeld.
  • Maak de spruitjes schoon. Snijd de lente-uien in dunne ringen.
  • Kook in een pan of wok de spruitjes 5 minuten in gezouten water. Ze mogen niet te gaar worden. Giet ze af.
  • Bak in dezelfde wok in olijfolie de spruitjes in ongeveer 10 minuten goudbruin op hoog vuur.
  • Voeg op het laatste de lente-ui en nduja toe en bak dit even mee.
  • Voeg dan de pastinaakpuree toe en meng dit met de spruiten.
  • Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.