Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd. Als iemand geen spruitjes lust, maak dan eens spruitjes op deze manier. Wedden dat ze het lekker vinden!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
- 500 gr spruiten
- 75 gr magere spekreepjes
- 75 gr gedroogde vijgen**
- 2 el olijfolie
- 2 el mosterd*
- 2 el honing
- 2 knoflookteentjes
- peper en zout
- 40 gr pecannoten, gehakt
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook ze ongeveer 10-15 minuten beetgaar.
Meng in een grote kom de olijfolie, mosterd, honing, uitgeperste knoflookteentjes en peper en zout met elkaar.
Snijd de grote vijgen doormidden.
Doe de spruitjes, spekreepjes en vijgen erbij en meng dit goed door het mosterdmengsel.
Verdeel de spruitjes en spekreepjes op een met papier beklede ovenplaat. Schuif de ovenplaat in de oven en rooster dit ongeveer 30 minuten tot de spruitjes zacht zijn.
Schep tijdens het roosteren één of twee keer om zodat de spruitjes rondom goudbruin worden. Meng de laatste 10 minuten de vijgen erdoor.
Haal de spruitjes uit de oven en serveer ze in een schaal. Bestrooi ze met de gehakte pecannoten.