Springrolls met groene asperges. Springrolls zijn helemaal niet moeilijk om te maken, je hebt alleen een beetje veel snijwerk eraan en dan rollen maar.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Tussendoortje, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
- 12 rijstvellen
- 24 groene asperges
- 100 gram peultjes
- 12 surimi sticks
- 12 radijsjes
- 2 lente-uitjes
- verse munt en koriander
Omelet
- 2 eieren
- 2 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- zonnebloem olie
Omelet: klopt de eieren los met de sojasaus en oestersaus en bak dit in een pan met wat zonnebloemolie. Laat op een bord glijden en afkoelen. Snijd dan in 12 repen.
Schil de groene asperges en blancheer ze samen met de peultjes, giet dan af en laat afkoelen.
Snijd de lente-ui in dunne repen en de radijsjes in hele dunne plakjes. Leg alles op verschillende borden of schaaltjes klaar.
Leg een natte theedoek op het aanrechtblad. Zet een grote platte schaal met warm water klaar en dompel hier 1 rijstvel in tot het enigszins zacht wordt (1-2 sec.).
Leg dit vel dan op de natte theedoek en schik hier 1 surimi stick en 2 asperges en de rest van de groentes.
Snijd de rolletjes mooie recht af en leg de rolletjes op een bord of schaal en serveer met de zoete chilisaus.
Je kunt de rolletjes van te voren maken, maar bewaar ze in de koelkast tussen natte theedoeken om uitdrogen te voorkomen.