Spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto. Deze vegetarische stamppot zit boordevol met groenten, de aardappelen zijn vervangen door knolselderij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
- 800 gr knolselderij
- 1 klontje boter
- 1 scheut melk
- 600 gr spinazie
- 2 lenteuien, in dunne ringen
- 1 potje zongedroogde tomaten
- 2 takjes basilicum, blaadjes ervan
- olijfolie
- peper en zout
Schil de knolselderij en snijd deze in stukken. Kook de knolselderijblokjes in een pan water en wat zout tot ze gaar zijn.
Als de knolselderijblokjes gaar zijn, giet je ze af en doe ze terug in de pan. Stamp tot een puree met een klontje boter en een scheut melk en breng op smaak met peper en zout.
Roerbak de spinazie in een wok in een beetje olijfolie. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
Bak in dezelfde wok de lenteui met de uitgelekte zongedroogde tomaten. Voeg hierbij de spinazie en knolselderijpuree en meng dit er voorzichtig door.
Serveer de stamppot op een bord met een paar lepeltjes pesto en basilicumblaadjes erop.