Spinazie yoghurtdip. Deze heerlijke spinazie yoghurtdip komt uit de Perzische keuken en heet Borani Esfanaaj. Probeer het eens met lekker brood erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
- 50 gr gekookte spinazie
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- 100 gr Griekse yoghurt
- peper en zout
- 2 el olijfolie
- 1 el pijnboompitten
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl gedroogde munt
- Turks brood
Knijp de gekookte spinazie goed uit en hak het fijn. Hak of rasp de knoflook fijn en snijd de lente-ui in hele dunne ringen.
Doe de yoghurt in een kom en breng op smaak met de knoflook, peper en zout.
Meng dan de spinazie en lente-ui erdoor.
Giet er de olijfolie over en bestrooi met de pijnboompitten, gerookte paprikapoeder en de munt.