Ga terug
+ servings
Spinazie yoghurtdip. Deze heerlijke spinazie yoghurtdip komt uit de Perzische keuken en heet Borani Esfanaaj. Probeer het eens met lekker brood erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gr gekookte spinazie
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 lente-ui
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 el pijnboompitten
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl gedroogde munt
  • Turks brood

Instructies
 

  • Knijp de gekookte spinazie goed uit en hak het fijn. Hak of rasp de knoflook fijn en snijd de lente-ui in hele dunne ringen.
  • Doe de yoghurt in een kom en breng op smaak met de knoflook, peper en zout.
  • Meng dan de spinazie en lente-ui erdoor.
  • Giet er de olijfolie over en bestrooi met de pijnboompitten, gerookte paprikapoeder en de munt.