Ga terug
–+ servings
Spinazie preisoep met ei. Deze soep serveer je bijvoorbeeld met feestdagen zoals de Paasdagen. Leuk met een gekookt ei erin.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soepen, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 preistengels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klont boter
  • 400 ml groente- of kippenbouillon
  • 600 gram spinazie
  • 100 ml slagroom
  • gekookte eieren

Instructies
 

  • Snipper de ui, snijd de prei in dunne ringen en spoel dit goed af met water. Hak de knoflook fijn.
  • Smelt de boter in een ruime soeppan. Voeg de ui, prei en knoflook toe en bak dit op niet te hoog vuur tot glazig.
  • Voeg de spinazie en de bouillon toe en breng aan de kook, laat ongeveer 5-10 minuten koken.
  • Neem de pan van het vuur en mix 1 minuut met de staafmixer tot een gladde soep, of pureer de soep in de blender.
  • Voeg op het laatste moment ongeveer de helft de room toe en mix dit door de soep.
  • Serveer de soep in kommen of soepborden, schenk er wat room op en leg er een doormidden gesneden ei op.