Spinazie bleekselderijsoepje. Dit is wel een heel mooi groen en bovenal gezond soepje. Maak deze soep eens en je zult geen spijt ervan krijgen.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 ui
- 5 bleekselderijstengels
- 1 klontje roomboter
- 400 ml groente- of kippenbouillon
- 200 gr spinazie
- 50 gr geraspte oude kaas
- 4 el room
- 2 el gehakte bieslook
Snipper de ui. Spoel de bleekselderijstengels goed schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Smelt de boter in een soeppan. Voeg de ui en bleekselderij toe en bak dit op niet te hoog vuur tot glazig.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, laat ongeveer 5-10 minuten koken. Doe dan de spinazie erbij en laat nog 5 minuutjes koken.
Neem de pan van het vuur en mix het met een staafmixer tot een gladde soep, of pureer de soep in de blender. Voeg op het laatste moment de geraspte kaas toe en mix dit door de soep.
Serveer de soep in kommetjes of glaasjes en lepel er wat room over en garneer eventueel met gehakte bieslook.