Sperziebonen salade met bietjes en tomaatjes. Een heerlijke salade die ik gemaakt heb met restjes groente die nog in de koelkast lagen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 zakje waterkers
- 300 gr gekookte sperziebonen
- 2 grote gekookte rode bieten
- 10 gr cherrytomaatjes
- 40 gr feta
- ½ rode ui, ingemaakt*
- 2 el pijnboompitten
- 4 takken dille
- 6 el olijfolie
Dressing
- 4 el witte balsamico
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 tl honing
- peper en zout
Dressing: doe alle ingrediënten, behalve peper en zout, in een jampotje en schud dit goed om te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bietjes in parten en de tomaatjes doormidden. Snijd de feta in kleine blokjes en hak de dille grof.
Verdeel de waterkers of een grote schaal of over de borden. Leg hierop de boontjes, bietjes, tomaatjes, fetablokjes en rode uiringen.
Bestrooi met de pijnboompitjes en dille. Giet vlak voor het serveren de dressing erover.