Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel. Een heerlijke warme maaltijdsalade met verse groenten uit onze eigen Flevopolder.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten, Nederlands
- 250 gr spelt
- zonnebloemolie
- 250 gr flower sprouts
- 1 prei
- 1 teentje knoflook
- 1 wortel
- 3 el granaatappelmelasse*
- 1 tl pul biber**
- 2 el granaatappelpitjes
De dag ervoor: week de spelt een nacht in een bak met koud water.
Kook de spelt in ruim beetgaar in ongeveer 45-50 minuten op middelhoog vuur.
Als de spelt beetgaar is, giet het dan af en houd het even apart.
Blancheer de kalettes twee minuutjes in een pan met kokend water. Giet ze af en laat ze daarna goed uitlekken.
Snijd de prei in dunne ringen en spoel ze schoon, snijd de wortel in lange dunne repen met een dunschiller en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Zet een bakpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur. Bak hierin de flower sprouts met de prei en knoflook een paar minuutjes op hoog vuur.
Voeg als laatste de speltkorrels en wortellinten erbij en bak ze even mee.
Schep het op borden of een grote schaal, giet er wat granaatappelmelasse en bestrooi met de pul biber en granaatappelpitjes.