Ga terug
–+ servings
Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel. Een heerlijke warme maaltijdsalade met verse groenten uit onze eigen Flevopolder.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr spelt
  • zonnebloemolie
  • 250 gr flower sprouts
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 3 el granaatappelmelasse*
  • 1 tl pul biber**
  • 2 el granaatappelpitjes

Instructies
 

  • De dag ervoor: week de spelt een nacht in een bak met koud water.
  • Kook de spelt in ruim beetgaar in ongeveer 45-50 minuten op middelhoog vuur.
  • Als de spelt beetgaar is, giet het dan af en houd het even apart.
  • Blancheer de kalettes twee minuutjes in een pan met kokend water. Giet ze af en laat ze daarna goed uitlekken.
  • Snijd de prei in dunne ringen en spoel ze schoon, snijd de wortel in lange dunne repen met een dunschiller en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Zet een bakpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur. Bak hierin de flower sprouts met de prei en knoflook een paar minuutjes op hoog vuur.
  • Voeg als laatste de speltkorrels en wortellinten erbij en bak ze even mee.
  • Schep het op borden of een grote schaal, giet er wat granaatappelmelasse en bestrooi met de pul biber en granaatappelpitjes.