Spelt met gebakken bloemkool, lekker vullend en een gezond vegetarisch gerecht. Serveer het als salade of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 150 gr spelt
- ½ bloemkool
- zonnebloemolie
- 5 takjes tijm
- 1 el Herbamare kruidenmix
- 25 gr hazelnoten
- 2 el verse oreganoblaadjes
- peper en zout
- 2 el dukkah*
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, bak ze in een pan met zonnebloemolie en de tijm tot ze goudbruin en krokant zijn.
Bestrooi ze tijdens het bakken met de kruidenmix. Bak de laatste minuut de hazelnoten mee en voeg de oreganoblaadjes toe.
Kook ondertussen de spelt gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af.
Meng de spelt door de bloemkool en serveer het op een bord.
Strooi als laatste de verse kruiden en dukkah erover.