Spelt met asperges en avocado. Een heerlijk gerecht met hele speltkorrels en groene asperges uit onze eigen Flevopolder. Hoe leuk en lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Salades, Vegetarisch
Keuken Aziatisch, Nederlands
- 200 gr speltkorrels
- 600 ml groentebouillon
- 2 el koolzaadolie of olijfolie
- 400 gr groene asperges
- 250 gr beukenzwammetjes
- 2 el sojasaus
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 zakje veldsla
- 2 avocado’s
- 2 el sesamzaadjes
- 2 el sesamdressing
Dressing
- 4 el koolzaadolie
- 2 el sojasaus
- 2 el limoensap
Laat de spelt een dag van te voren weken in een grote pan met koud water.
Kook de volgende dag de spelt in de bouillon in ongeveer een uur gaar. Dit kan je ook ruim van te voren doen, als je de spelt koud serveert.
Breek de harde onderkanten van de asperges en grill ze beetgaar in een grillpan of bakpan in een scheutje koolzaadolie.
Als ze gaar zijn, haal ze uit de pan en bak hierin de beukenzwammetjes even aan in een beetje olie. Voeg dan de sojasaus en knoflook toe en bak dit even mee.
Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en meng hierin de spelt met de veldsla.
Verdeel de spelt met sla over de borden en leg de asperges, paddenstoelen en avocado erbij.
Giet de sesam dressing erover en bestrooi met sesamzaadjes.