Ga terug
+ servings
Speklapjes in pittige colasaus. Ik had al eens lekkere cola kipkluifjes gemaakt en nu van een halve fles cola deze heerlijke speklapjes bereid. Probeer het!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans, Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr speklapjes
  • 1 tl zout
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 lente-uien
  • 4 takken koriander

Saus

  • 200 ml cola
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 el sojasaus
  • 1 el chili knoflooksaus
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 el honing

Instructies
 

  • Snijd elk speklapje in vier stukken en leg dit in een pan. Voeg zout en kokend water toe en laat het ongeveer 45 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
  • Haal het vlees dan uit het water en dep het droog met keukenpapier.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus met elkaar.
  • Verhit een hapjespan met de olie en bak hierin het vlees aan beide kanten goudbruin en krokant.
  • Voeg nu de saus toe en laat dit een paar minuten inkoken tot de saus lekker dik geworden is.
  • Garneer het vlees met korianderblaadjes.