Ga terug
+ servings
Spatzle met uien, spek en kaassaus. Misschien ken je dit gerecht wel van de wintersportvakantie. Heerlijke vullende kost voor een koude dag.
5 from 1 vote
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr spätzle
  • 2 grote uien
  • 125 gr spekreepjes
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 100 gr geraspte Gruyère
  • 200 ml room
  • peper en zout
  • 4 takken peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Kook de spätzle in water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ongeveer 10-12 minuten. Laat dan uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de uien in dunne ringen. Bak ondertussen de spekjes krokant in de olijfolie. Voeg dan de uien toe en bak deze mee.
  • Doe nu de gekookte spätzle in de pan met de spekjes en uien en meng dit door elkaar.
  • Doe de geraspte kaas erbij (houd wat achter voor de gratin) en meng dit erdoor.
  • Giet nu de room erbij en roer dit door het geheel. Breng op smaak met lekker veel peper en een beetje zout (indien nodig).
  • Schep het in een ovenschaal en bestrooi het met de overgebleven geraspte kaas. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven tot het gerecht mooi goudbruin is.
  • Haal de schaal uit de oven en bestrooi met gehakte peterselie. Zet de schaal op tafel en aanvallen maar.