Spaghetti pompoen met garnalen. Heb jij ze al gespot? De spaghetti pompoen. In Amerika is deze al heel lang bekend en wij gaan ze nu ook bereiden.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Amerikaans
- 1 spaghetti pompoen
- olijfolie
- peper en zout
- 200 gr rauwe garnalen
- 50 ml barbecuesaus
- 100 ml room
- 50 gr geraspte oude kaas
- 2 takken koriander, gehakt
Verwarm de oven op 200˚C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Snijd de pompoen doormidden en lepel alle zaadjes en de zaadlijsten eruit.
Smeer de binnenkant van de pompoen in met olie en bestrooi met wat peper en zout.
Leg ze met de snijkant naar beneden op het bakpapier.
Zet de pompoenhelften in de oven en rooster ze in ongeveer 30-45 minuten (afhankelijk van de grootte) gaar. Prik met een mes in het vruchtvlees om te checken of dit zacht is.
Bak ondertussen de garnalen in een pan op hoog vuur. Als ze mooi roze zijn, voeg dan de barbecuesaus, room en kaas toe. Laat dit iets inkoken.
Haal de pompoen uit de oven en leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een snijplank. Trek met een vork draden van het vruchtvlees.
Voeg op het laatst de gehakte koriander in de pan bij de garnalen en saus. Lepel nu de garnalen met saus over het vruchtvlees in de halve pompoenen zet ze op een bord.
Serveer direct.