Spaghetti met rode biet, balsamico en feta. Een heerlijke vegetarische pasta die ook nog eens snel en makkelijk te maken is. Wie wil dat nou niet?
Voorbereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
- 400 gr spaghetti
- 500 gr rode bieten*
- 1 rode ui
- roomboter
- 1 knoflookteentje
- 3 el balsamico
- 125 gr feta
- 1 bosje bieslook
- olijfolie
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af.
Snijd de rode ui in hele dunne ringen en fruit deze aan in een pan met een klont roomboter. Voeg dan de knoflook toe en bak dit nog even mee.
Doe dan de balsamico erbij en laat dit even inkoken.
Snijd 1 grote biet in kleine blokjes, hak de rest van de bietjes grof en doe dit in een blender. Pureer tot een mooi gladde saus. Giet dit in de pan met de ui en meng dit door elkaar.
Breng het op smaak met peper en zout en roer dan de spaghetti en de blokjes biet door de saus.
Verdeel de spaghetti over de borden en verkruimel de feta erover. Bestrooi met de fijngesneden bieslook en besprenkel met olijfolie.