Spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven. Deze spaghetti is zo'n makkelijk gerecht, de oven doet namelijk het werk voor je.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
- 500 gr cherrytomaatjes
- 250 gr ricotta
- 125 gr magere spekreepjes
- 1 handvol pijnboompitten
- 20 zwarte olijven
- 5 teentjes knoflook, in plakken gesneden
- 1 rode peper, in dunne ringen gesneden
- 6 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
- 2 el (gezouten) kappertjes
- olijfolie
- 5 takjes tijm
- 1/2 citroen, rasp en sap ervan
- 2 el sherryazijn
- 1 bos basilicum, blaadjes ervan
- 350 gr (volkoren) spaghetti
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Leg in het midden van een ovenschaal de ricotta en daarom heen de tomaatjes.
Daar tussen verdeel je de spekjes, pijnboompitten, zwarte olijven, knoflook, rode peper, ansjovis en kappertjes.
Schenk daar over een goede scheut olijfolie. Leg de takjes tijm erop en rasp de citroen en pers het sap erover. Als laatste gaat de sherryazijn erover.
Zet de schaal 40 minuten in de oven. Kook de spaghetti gaar volgens aanwijzing op de verpakking en dan giet af.
Haal de schaal uit de oven en meng de spaghetti hierdoor. Als laatste voeg je nog wat basilicumblaadjes toe.