Ga terug
+ personen
Spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven. Deze spaghetti is zo'n makkelijk gerecht, de oven doet namelijk het werk voor je.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 250 gr ricotta
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 20 zwarte olijven
  • 5 teentjes knoflook, in plakken gesneden
  • 1 rode peper, in dunne ringen gesneden
  • 6 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
  • 2 el (gezouten) kappertjes
  • olijfolie
  • 5 takjes tijm
  • 1/2 citroen, rasp en sap ervan
  • 2 el sherryazijn
  • 1 bos basilicum, blaadjes ervan
  • 350 gr (volkoren) spaghetti

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg in het midden van een ovenschaal de ricotta en daarom heen de tomaatjes.
  • Daar tussen verdeel je de spekjes, pijnboompitten, zwarte olijven, knoflook, rode peper, ansjovis en kappertjes.
  • Schenk daar over een goede scheut olijfolie. Leg de takjes tijm erop en rasp de citroen en pers het sap erover. Als laatste gaat de sherryazijn erover.
  • Zet de schaal 40 minuten in de oven. Kook de spaghetti gaar volgens aanwijzing op de verpakking en dan giet af.
  • Haal de schaal uit de oven en meng de spaghetti hierdoor. Als laatste voeg je nog wat basilicumblaadjes toe.