Ga terug
+ servings
Deze Italiaanse courgette pasta is geïnspireerd op Pasta alla Nerano, afkomstig uit het gelijknamige stadje aan de Italiaanse Amalfikust.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 grote courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takken basilicum*
  • 40 ml olijfolie plus extra
  • 150 gr spaghetti
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de courgette in zeer dunne plakjes.
  • Verdeel de courgette over een dunne theedoek of keukenpapier en dep droog.
  • Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes.
  • Haal de blaadjes basilicum van de takken en scheur ze in stukken.
  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en roerbak ongeveer 1 minuut tot hij geurig en lichtbruin is. Haal de knoflook uit de pan en zet apart.
  • Verhoog het vuur naar middelhoog. Bak in ongeveer 2-3 porties de courgetteplakjes in de knoflookolie ze tot ze lichtbruin zijn, af en toe roerend en omdraaiend, in totaal ongeveer 3-4 minuten.
  • Laat de courgette uitlekken op keukenpapier. Bestrooi licht met zout.
  • Kook de pasta al dente, volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar ongeveer 1 kopje pastawater.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met de knoflookolie. Voeg al roerend de gebakken knoflook, de courgette, basilicumblaadjes, kaas en voldoende pastawater toe voor een romige saus.
  • Bestrooi de pasta met wat geraspte kaas en flink wat zwarte peper. Buon appetito!