Ga terug
+ personen
Spaghetti met daslookpesto. Een lekkere simpele pasta met een pesto gemaakt van seizoens kruiden uit eigen tuin. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Sauzen/Dips, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr daslook
  • 1 knoflookteentje
  • 70 gr cashewnoten
  • 70 gr geraspte oude kaas
  • 1 tl citroenrasp
  • 2-3 dl olijfolie
  • peper en zout
  • 200 gr (volkoren) spaghetti
  • daslookpesto
  • 25 gr cashewnoten, gehakt

Instructies
 

  • MMaak eerst de pesto. Spoel de daslookblaadjes schoon in een bak met water en laat ze dan uitlekken in een vergiet. Dep ze eventueel nog droog met keukenpapier.
  • Hak de blaadjes grof en doe ze in je keukenmachine. Doe de knoflook, noten, geraspte kaas en citroenrasp erbij en pulseer dit fijn.
  • Voeg dan zoveel olie toe tot je een smeuïge pesto hebt. Breng de pesto op smaak met peper en zout en lepel de pesto in een gesteriliseerd weckpotje.
  • Pasta: kook de spaghetti volgens de aanwijzing van de verpakking. Giet dan af (houd wat kookwater achter) en doe de spaghetti weer terug in de pan.
  • Voeg nu zoveel pesto toe bij de spaghetti als jij lekker vindt. Als het te droog lijkt, doe er dan wat kookvocht bij.
  • Schep de spaghetti op de borden en bestrooi eventueel nog met wat gehakte daslook en noten.