Ga terug
–+ servings
Spaghetti Alfredo met rucola. Deze heerlijke romige spaghetti heb ik gemaakt met een bijzonder blad, heftig winterblad heet het. Het lijkt op rucola.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr (volkoren)spaghetti
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 100 ml room
  • 45 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout
  • 75 gr rucola

Instructies
 

  • Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout, volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Giet dan af (maar vang een kopje pastawater op).
  • Verwarm de room in een pan en laat hierin de geraspte kaas smelten, voeg de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de spaghetti bij de kaassaus en roer dit er goed door.
  • Snijd de rucola fijn en meng dit als laatste door de spaghetti.
  • Schep de spaghetti op twee borden en rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.