Spaghetti Alfredo met rucola. Deze heerlijke romige spaghetti heb ik gemaakt met een bijzonder blad, heftig winterblad heet het. Het lijkt op rucola.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 200 gr (volkoren)spaghetti
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 100 ml room
- 45 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
- 75 gr rucola
Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout, volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet dan af (maar vang een kopje pastawater op).
Verwarm de room in een pan en laat hierin de geraspte kaas smelten, voeg de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
Doe de spaghetti bij de kaassaus en roer dit er goed door.
Snijd de rucola fijn en meng dit als laatste door de spaghetti.
Schep de spaghetti op twee borden en rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.