Ga terug
–+ servings
Spaanse salade met aardappel en boontjes. Ik heb deze salade eens in Spanje gegeten en vond hem zo lekker dat ik hem gelijk thuis weer gemaakt heb.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr krieltjes
  • 1 winterpeen
  • 200 gr haricots verts
  • 100 gr doperwtjes (vers of diepvries)

Saus

  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 groene peper
  • 1 klein bosje peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 1 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Kook deze gaar in ruim gezouten water.
  • Snijd de wortel in kleine blokjes en kook ze samen met de haricots verts in ongeveer 5 minuten beetgaar en ruim kokend water.
  • Doe de laatste minuut de doperwtjes erbij een kook deze mee. Giet dit dan af, spoel af
  • met koud water en goed laten uitlekken.
  • Saus: rasp de knoflook, snijd de rode ui in dunne ringen, snijd de ansjovisfilets en groene peper fijn en hak de peterselie fijn.
  • Meng de mayonaise, yoghurt, knoflook, rode ui, ansjovisfilets, kappertjes, groene peper en peterselie met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en meng deze warm door de saus. Voeg dan de haricots verts, wortel en doperwten toe. Breng de salade op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade lauwwarm of op kamertemperatuur in een mooie grote schaal.