Spaanse Pan con Tomate. Een simpel broodje, maar bomvol met smaak. Hoog tijd om het zelf thuis con tomate y jamón te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Spaans
- 1 vers (stok)brood
- extra vergine olijfolie
- 1 verse tomaat
- 1 teentje knoflook
- 200 gr Serrano ham
Verhit de oven voor op de grill en 200˚C.
Haal de Serrano ham alvast uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Snijd het brood in plakken, besmeer het met olijfolie en rooster onder de grill aan beide kanten goudbruin. Haal het dan uit de oven.
Wrijf het teentje knoflook aan een kant over het geroosterde brood. Snijd de tomaat doormidden en wrijf dit op het brood.
Beleg het brood nu met plakjes Serrano ham.