Ga terug
+ servings
Spaanse Pan con Tomate. Een simpel broodje, maar bomvol met smaak. Hoog tijd om het zelf thuis con tomate y jamón te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 vers (stok)brood
  • extra vergine olijfolie
  • 1 verse tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr Serrano ham

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op de grill en 200˚C.
  • Haal de Serrano ham alvast uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Snijd het brood in plakken, besmeer het met olijfolie en rooster onder de grill aan beide kanten goudbruin. Haal het dan uit de oven.
  • Wrijf het teentje knoflook aan een kant over het geroosterde brood. Snijd de tomaat doormidden en wrijf dit op het brood.
  • Beleg het brood nu met plakjes Serrano ham.