Ga terug
–+ servings
Spaanse koude soep Salmorejo. Op een warme dag is een koude tomatensoep heerlijk. probeer daarom eens deze Spaanse Salmorejo.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Soepen
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg rijpe tomaten
  • 150 gr stokbrood
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 25 ml sherryazijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • 100 gr Serrano ham
  • 6 hardgekookte eieren

Instructies
 

  • Snijd de tomaten in blokjes en het stokbrood in plakken. Rasp de knoflook. Doe de tomaten, brood en knoflook in een kom en giet er 500 ml water over.
  • Laat ongeveer een uurtje weken.
  • Doe het dan in een blender samen met de olijfolie, azijn, paprikapoeder en flink wat peper en zout. Pureer tot een gladde dikke soep.
  • Zet de soep dan afgedekt in de koelkast en laat minimaal twee uur daarin staan. De soep moet goed koud geserveerd worden.
  • Snijd de ham in dunne repen en de eieren in kleine stukjes.
  • Serveer de soep in kommen of glaasjes met daarop de ham en eieren. Giet er nog een beetje goede olijfolie over.