Spaanse koude soep Salmorejo. Op een warme dag is een koude tomatensoep heerlijk. probeer daarom eens deze Spaanse Salmorejo.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Soepen
Keuken Spaans
- 1 kg rijpe tomaten
- 150 gr stokbrood
- 3 teentjes knoflook
- 100 ml olijfolie
- 25 ml sherryazijn
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- 100 gr Serrano ham
- 6 hardgekookte eieren
Snijd de tomaten in blokjes en het stokbrood in plakken. Rasp de knoflook. Doe de tomaten, brood en knoflook in een kom en giet er 500 ml water over.
Laat ongeveer een uurtje weken.
Doe het dan in een blender samen met de olijfolie, azijn, paprikapoeder en flink wat peper en zout. Pureer tot een gladde dikke soep.
Zet de soep dan afgedekt in de koelkast en laat minimaal twee uur daarin staan. De soep moet goed koud geserveerd worden.
Snijd de ham in dunne repen en de eieren in kleine stukjes.
Serveer de soep in kommen of glaasjes met daarop de ham en eieren. Giet er nog een beetje goede olijfolie over.