Ga terug
+ servings
Spaanse aardappel omelet. De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas - is heerlijk als een (vegetarische) maaltijd of om als tapas te serveren.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr aardappelen*
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 6 grote eieren
  • 2 el room
  • 50 gr Manchego kaas, geraspt

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een grote antiaanbakpan en verhit deze op middelhoog vuur. Doe hierin de aardappelplakjes met peper en zout en dek de pan af.
  • Bak de aardappel op laag vuur 10 minuten, voeg dan de uien toe en bak afgedekt op laag vuur ongeveer 10 minuten tot de aardappelen zacht beginnen te worden.
  • Voeg als laatste de knoflook en paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten. De aardappelen en uien moeten niet verkleuren. Laat dit enigszins afkoelen.
  • Kluts de eieren met de room en geraspte kaas in een grote kom en doe het aardappelmengsel hierbij. Roer voorzichtig door elkaar en giet dan weer in de pan.
  • Bak de omelet afgedekt op een laag vuurtje tot de onderkant gaar is. Draai de omelet (met behulp van een groot bord) om in de pan en bak de andere kant ook gaar.
  • Laat de omelet dan op een schaal of plank glijden en serveer het warm of koud.