Ga terug
+ servings
Soto kipfilet met roergebakken asperges. Dit gerecht met kipfilet met asperges, heeft heerlijke Aziatische smaken door de soto kruidenmix.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipfilets
  • 1 Soto kruidenmix
  • 3 el zoete chilisaus
  • 1 el vissaus
  • ½ limoenen, sap ervan
  • 500 gr groene asperges
  • 500 gr witte asperges
  • 2 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 takken koriander

Instructies
 

  • Maak een marinade door de Soto kruidenmix te mengen met de zoete chilisaus, vissaus en limoensap. Laat de kipfilets ongeveer 2 uur marineren hierin (in de koelkast).
  • Verwarm dan de oven voor op 180 ̊C.
  • Leg de kipfilet met de marinade in een platte ovenschaal.
  • Bak de kip ongeveer 20 minuten in de oven tot deze gaar is.
  • Hak ondertussen de korianderblaadjes fijn.
  • Schil ondertussen de witte asperges en snijd ze in schuine stukken. Je kunt ze voor het wokken nog even blancheren.
  • Snijd de knoflook in dunne plakken en de rode peper in dunne ringen. Roerbak de witte aspergestukjes in de sesamolie.
  • Snijd de groene asperges in schuine stukken en voeg die na ongeveer 2 minuten in de wok bij de witte asperges. Roerbak ze mee en voeg halverwege de knoflook en rode peper toe.
  • Als de kip gaar is, haal deze dan uit de oven. Leg een kipfilet op het bord en schep daarnaast de asperges op het bord. Garneer met groene kruiden.