Sneeuwster met karamel advocaat. Een eenvoudige maar heerlijke taart gemaakt van luchtig biscuit en gevuld met slagroom en advocaat.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 50 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 4 eieren (M)
- 100 gr kristalsuiker
- 75 gr bloem
- 25 gr custardpoeder
- 200 ml slagroom
- 4 el poedersuiker
- 75 gr mascarpone
- 150 ml karamel advocaat
- poedersuiker
Biscuit: Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
Zorg ervoor dat de eieren op temperatuur zijn. Maak de garde en de kom vetvrij.
Zeef de bloem met de custardpoeder of maïzena.
Splits de eieren en klop het eiwit met de suiker samen op, in stevige pieken (in ongeveer 10 minuten). Voeg dan een voor een de eidooiers toe, terwijl de mixer op een lage stand draait.
Spatel het bloemmengsel erdoor tot je een gladde massa hebt.
Doe het beslag in de bakvorm, strijk de bovenkant glad en zet het in de oven. Bak het biscuit in ongeveer 25-30 minuten gaar. Het biscuit is gaar als je zachtjes op het oppervlak drukt en deze terug veert. Haal uit de oven.
Laat het biscuit even afkoelen en haal het dan uit de vorm. Verwijder voorzichtig het bakpapier en laat helemaal afkoelen op een taartrooster.
Vulling: Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel dan voorzichtig de mascarpone erdoor (niet kloppen!).
Snijd het biscuit doormidden en leg de onderste plak op een platte schaal of bord.
Lepel het slagroommengsel in het midden van de bodem en strijk het een beetje uit naar de zijkanten van de taart. Laat een bolling in het midden van de taart. Lepel de advocaat over de slagroom.
Snijd de bovenste plak van het biscuit in een ster met acht punten, maar snijd het niet helemaal door tot de rand. Leg de bovenste plak voorzichtig op de slagroom/advocaat vulling en duw de zijkanten rondom naar beneden zodat de punten in het midden van het biscuit iets open gaan staan.
Laat de sneeuwster minstens een uur opstijven in de koelkast.
Serveren: Bestrooi de taart vlak voor het serveren rijkelijk met poedersuiker.