Ga terug
+ servings
Smashed wortelen. Deze smashed wortelen met Parmezaanse kaas zijn mals met knapperige randjes. Het is een bevredigende zoet-zoute snack.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Kerst 2024, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr wortelen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 25 gr pistachenoten
  • 5 gr bieslook

Instructies
 

  • Verwarm de grill van oven voor op 220°C graden Celsius. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en smeer dit in met olijfolie.
  • Schil de wortelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze dan af. Leg ze op de bakplaat en
  • plet elke wortel plat op de bakplaat met de onderkant van een pot.
  • Als ze allemaal geplet zijn, bestrooi je ze met peper en zout en rasp je de Parmezaanse kaas erover. Besprenkel ze olijfolie.
  • Schuif de ovenplaat onder de gr4ill van de oven en rooster ze ongeveer 8-10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de wortelen op een schaal en bestrooi ze met de pistachenoten en fijngehakte verse groene kruiden.
  • Serveer direct en geniet ervan!