Smashed wortelen. Deze smashed wortelen met Parmezaanse kaas zijn mals met knapperige randjes. Het is een bevredigende zoet-zoute snack.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Kerst 2024, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
- 600 gr wortelen
- olijfolie
- peper en zout
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 25 gr pistachenoten
- 5 gr bieslook
Verwarm de grill van oven voor op 220°C graden Celsius. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en smeer dit in met olijfolie.
Schil de wortelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze dan af. Leg ze op de bakplaat en
plet elke wortel plat op de bakplaat met de onderkant van een pot.
Als ze allemaal geplet zijn, bestrooi je ze met peper en zout en rasp je de Parmezaanse kaas erover. Besprenkel ze olijfolie.
Schuif de ovenplaat onder de gr4ill van de oven en rooster ze ongeveer 8-10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Serveer de wortelen op een schaal en bestrooi ze met de pistachenoten en fijngehakte verse groene kruiden.
Serveer direct en geniet ervan!