Ga terug
+ servings
Smashed rode bieten met geitenkaas. Een heerlijke manier om van bieten te genieten is geplet, besprenkeld met olijfolie en geroosterd tot ze krokant zijn.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Amerikaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr gekookte bietjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gehakte rozemarijn
  • peper en zout

Erbij

  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 4 takken dille
  • 2 el azijn*

Instructies
 

  • Verhit de grill van de oven voor op 210°C en schuif een ovenrooster boven in de oven.
  • Vet een grote ovenschaal in met olijfolie en bestrooi met zout.
  • Leg de bietjes in de ovenschaal en druk ze met je handen plat. Giet 2 eetlepels olijfolie over de geplette bietjes en bestrooi met de rozemarijn, peper en zout.
  • Zet de ovenschaal op de rooster onder de grill en rooster de bietjes in ongeveer 15-20 minuten onder de grill.
  • Haal ze dan uit de oven en verkruimel de geitenkaas erboven. Hak de dilleblaadjes grof en bestrooi de bietjes hiermee. Je kunt voor extra smaak nog wat azijn erover gieten.