Smashed rode bieten met geitenkaas. Een heerlijke manier om van bieten te genieten is geplet, besprenkeld met olijfolie en geroosterd tot ze krokant zijn.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Amerikaans
- 500 gr gekookte bietjes
- 4 el olijfolie
- 1 el gehakte rozemarijn
- peper en zout
Erbij
- 75 gr zachte geitenkaas
- 4 takken dille
- 2 el azijn*
Verhit de grill van de oven voor op 210°C en schuif een ovenrooster boven in de oven.
Vet een grote ovenschaal in met olijfolie en bestrooi met zout.
Leg de bietjes in de ovenschaal en druk ze met je handen plat. Giet 2 eetlepels olijfolie over de geplette bietjes en bestrooi met de rozemarijn, peper en zout.
Zet de ovenschaal op de rooster onder de grill en rooster de bietjes in ongeveer 15-20 minuten onder de grill.
Haal ze dan uit de oven en verkruimel de geitenkaas erboven. Hak de dilleblaadjes grof en bestrooi de bietjes hiermee. Je kunt voor extra smaak nog wat azijn erover gieten.