Ga terug
+ servings
Smashed kofta flatbread. Een ultiem recept voor een makkelijk te maken en heerlijke kruidige kofta die krokant gebakken wordt op een flatbread.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr lamsgehakt
  • 1 el za’atar
  • peper en zout
  • 2 flatbreads
  • 1 kleine komkommer
  • 1 mini paprika
  • ½ groene peper
  • 2 takken verse munt
  • 2 takken koriander
  • 1 baby gem
  • 2 el labneh*
  • ½ ingemaakte rode ui**

Instructies
 

  • Meng het lamsgehakt met de za’atar specerijen en peper en zout. Vorm 2 ballen van het gehakt en leg dit op de platte broden. Druk het gehakt helemaal plat uit tot aan de rand.
  • Snijd de mini komkommer in plakjes. Haal de blaadjes munt en koriander van de takken. Snijd de mini en paprika en groene peper in dunne ringen.
  • Zet twee antiaanbakpannen zonder olie op middelhoog vuur en leg daarin de flatbread met de gehaktzijde naar beneden. Druk ze goed aan zoals een smash burger.
  • Bak de gehaktkant zolang aan tot het een mooie korst krijgt. Draai ze dan om en bak de andere kant nog even in de pan. Vouw ze dan dubbel.
  • Vul de flatbreads met sla, labneh, komkommer, paprika, groene peper, rode uienringen en verse kruiden.
  • Vouw de flatbread dubbel en eet hem lekker uit het vuistje.