Smashed kofta flatbread. Een ultiem recept voor een makkelijk te maken en heerlijke kruidige kofta die krokant gebakken wordt op een flatbread.
Voorbereidingstijd 8 minuten min
Bereidingstijd 7 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Midden Oosten
- 200 gr lamsgehakt
- 1 el za’atar
- peper en zout
- 2 flatbreads
- 1 kleine komkommer
- 1 mini paprika
- ½ groene peper
- 2 takken verse munt
- 2 takken koriander
- 1 baby gem
- 2 el labneh*
- ½ ingemaakte rode ui**
Meng het lamsgehakt met de za’atar specerijen en peper en zout. Vorm 2 ballen van het gehakt en leg dit op de platte broden. Druk het gehakt helemaal plat uit tot aan de rand.
Snijd de mini komkommer in plakjes. Haal de blaadjes munt en koriander van de takken. Snijd de mini en paprika en groene peper in dunne ringen.
Zet twee antiaanbakpannen zonder olie op middelhoog vuur en leg daarin de flatbread met de gehaktzijde naar beneden. Druk ze goed aan zoals een smash burger.
Bak de gehaktkant zolang aan tot het een mooie korst krijgt. Draai ze dan om en bak de andere kant nog even in de pan. Vouw ze dan dubbel.
Vul de flatbreads met sla, labneh, komkommer, paprika, groene peper, rode uienringen en verse kruiden.
Vouw de flatbread dubbel en eet hem lekker uit het vuistje.