Smash gyoza. De sappige en umami-smaken van een gyoza, maar eenvoudig te maken. Extra knapperig, dit zijn de makkelijkste dumplings ooit!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Aziatisch
- 60 gr witte kool
- 2 lente-uien
- 1 teentje knoflook
- 250 gr kipgehakt
- 1 el maïzena
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el sojasaus
- ½ tl sesamolie
- peper en zout
- plantaardige olie om te bakken
- 12 gyoza vellen
Snijd de witte kool en lente-uien heel fijn en rasp de knoflook.
Doe het kipgehakt in een kom. Voeg daar de kool, lente-uien knoflook, maïzena, gemberpoeder, sojasaus, sesamolie en peper en zout toe en meng goed.
Rol er 12 balletjes van, leg dit op een bord en laat 10 tot 15 minuten afgedekt in de koelkast rusten.
Verhit een beetje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag (met deksel) op middelhoog vuur. Als de olie heet is, leg je 3 balletjes gehakt in de pan.
Leg onmiddellijk de gyoza vellen op de vulling en plet deze met een glas of spatel om de vulling plat onder de gyoza vellen te drukken. Druk ze zo plat mogelijk.
Bak tot het vlees licht goudbruin is (ongeveer 1-2 minuten) voeg dan 1-2 eetlepels water toe aan de pan, dek af en stoom gedurende 1-2 minuten of tot het water verdampt is.
Til het deksel van de pan en draai de gyoza om en bak beide kanten krokant. Als ze goudbruin en knapperig zijn, haal je ze uit de pan en leg ze op een bord of schaal.
Serveer ze met een lekkere dipsaus.