Smash burgers met uien. . Ik heb nu ook een heerlijke sappige smash burgers met uien gemaakt met producten uit onze eigen polder.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 7 minuten min
Totale tijd 17 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
- 2 uien
- 1 tl zout
- 400 gr rundergehakt
- peper en zout
- olijfolie
- 4-6 plakken Cheddar kaas
- 4-5 burgerbroodjes
- 1 zakje sla
- mayonaise
- ketchup
Snijd de ui in flinterdunne plakjes, doe ze in een kom, voeg 1 theelepel zout toe en meng het zout erdoor. Doe er een deksel of plasticfolie op en zet het 1 uur in de koelkast.
Vorm 4-6 ballen van gelijke grootte van het gehakt. Kruid het licht met zout en zwarte peper. De ui bevat al zout, dus niet te veel zout gebruiken.
Verwarm de gietijzeren pan of grillplaat voor op hoog vuur.
Giet de uien af en knijp eventueel extra vocht eruit.
Doe wat olie in de pan en maak 4 of 6 porties gesneden uien hierin. Leg de ballen gehakt erop. Smash de bal in de ui en bak dit 3-4 minuten tot de uien mooi bruin zijn.
Draai de geplette burgers voorzichtig en bak nog eens een paar minuten tot de gewenste gaarheid. Leg ondertussen de kaas op het gehakt en laat dit smelten.
In de foto gallery kan je zien hoe ik ze gemaakt heb.
Rooster ondertussen de broodjes, snijd ze dan doormidden en lepel er eventueel wat mayonaise op. Leg wat sla erop en hierop de smash burgers.
Top af met ketchup, tomaat en/of augurk.