Ga terug
–+ personen
Smash burgers met uien. . Ik heb nu ook een heerlijke sappige smash burgers met uien gemaakt met producten uit onze eigen polder.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 1 tl zout
  • 400 gr rundergehakt
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4-6 plakken Cheddar kaas
  • 4-5 burgerbroodjes
  • 1 zakje sla
  • mayonaise
  • ketchup

Instructies
 

  • Snijd de ui in flinterdunne plakjes, doe ze in een kom, voeg 1 theelepel zout toe en meng het zout erdoor. Doe er een deksel of plasticfolie op en zet het 1 uur in de koelkast.
  • Vorm 4-6 ballen van gelijke grootte van het gehakt. Kruid het licht met zout en zwarte peper. De ui bevat al zout, dus niet te veel zout gebruiken.
  • Verwarm de gietijzeren pan of grillplaat voor op hoog vuur.
  • Giet de uien af en knijp eventueel extra vocht eruit.
  • Doe wat olie in de pan en maak 4 of 6 porties gesneden uien hierin. Leg de ballen gehakt erop. Smash de bal in de ui en bak dit 3-4 minuten tot de uien mooi bruin zijn.
  • Draai de geplette burgers voorzichtig en bak nog eens een paar minuten tot de gewenste gaarheid. Leg ondertussen de kaas op het gehakt en laat dit smelten.
  • In de foto gallery kan je zien hoe ik ze gemaakt heb.
  • Rooster ondertussen de broodjes, snijd ze dan doormidden en lepel er eventueel wat mayonaise op. Leg wat sla erop en hierop de smash burgers.
  • Top af met ketchup, tomaat en/of augurk.