Sliptong recept meunière. Sole meunière is een klassieke Franse bereiding voor zeetong in botersaus. Ik heb het nu gemaakt met sliptongetjes.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 7 minuten min
Totale tijd 12 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Kerst 2024, Vis
Keuken Frans
- 4 sliptongen
- 1 el bloem
- 3 el olijfolie
- 40 gr roomboter
- 1 citroen
- 2 el kappertjes
- 2 el gehakte peterselie
Bestrooi de sliptongen aan beide kanten met bloem, peper en zout.
Snijd de citroen doormidden, waarvan een helft in dunne plakjes.
Zet een grote antiaanbak (vis)pan met de olie op middelhoog vuur. Bak hierin de sliptong ongeveer 2-3 minuten per kant. Beweeg de vis zodat deze niet aan de pan blijft plakken.
Haal de vis voorzichtig uit de pan en leg ze op een warm bord of schaal. Doe de roomboter in de pan en laat dit op middelhoog vuur smelten tot het lichtbruin wordt.
Knijp een halve citroen (of meer) uit boven de pan en voeg de kappertjes toe.
Giet dit dan over de sliptongen en garneer met citroenschijfjes en peterselie.