Slawraps met spicy kipstukjes. Heerlijke slaschuitjes met stukjes pittige kip en een lekkere blauwe kaassaus en rauwkost erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Amerikaans
- 600 gr kipdijfilets
- 2 el olie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl hot sauce
- ½ tl zout
- 4 el ketchup
Salade
- 1 krop Romaine sla
- 3 stengels bleekselderij
- 2 lente-uien
- 4 radijsjes
- 4 oranje mini paprika’s
- 2 takken peterselie
Saus
- 75 gr blauwe kaas
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
Snijd de kipdijfilets in kleine blokjes. Lepel de olie erover alsmede de gerookte paprikapoeder, hot sauce en zout.
Meng alles goed door elkaar en laat een uurtje marineren in de koelkast.
Saus: verkruimel de blauwe kaas in een schaaltje en meng dit met de yoghurt en mayonaise.
Snijd de rauwkost in kleine blokjes en meng dit met elkaar.
Haal de slabladeren voorzichtig van de krop zodat je schuitjes hebt. Leg ze op een grote schaal of borden.
Zet een grote antiaanbakpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Bak hierin de kipstukjes in een paar minuten goudbruin.
Voeg dan de ketchup toe en bak tot de kip gaar is. Lepel nu de kipstukjes in de slaschuitjes en lepel daarop de rauwkostsalade. Serveer met de blauwe kaassaus apart.
Lepel eventueel nog wat hete saus op je wrap (alleen voor de daredevels).