Ga terug
+ servings
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 4 uur 18 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 3 cm gember
  • 10 gr koriander
  • 2 el kokosolie
  • 1 el gemalen kurkuma
  • 1 el sereh
  • 1 tl koriander
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml visbouillon
  • 2 tl palmsuiker
  • 2 el vissaus
  • ½ limoen
  • 250 gr skrei filets
  • 300 gr groenten*
  • 150 gr noedels

Instructies
 

  • Snijd het sjalotje in dunne halveringen. Hak de knoflook fijn en snijd de rode peper fijn. Rasp de gember. Haal de korianderblaadjes van de stengel en hak de stengels fijn.
  • Zet een wok of koekenpan op middelhoog vuur. Smelt de kokosolie zachtjes en bak de sjalot, zodra deze heet is, 3-4 minuten of tot hij zacht begint te worden.
  • Voeg de knoflook, chilipeper, gember, koriandersteeltjes en kurkuma toe en bak 5-6 minuten, terwijl je voortdurend roert.
  • Voeg de sereh en korianderpoeder toe en bak nog 2-3 minuten. Giet de kokosmelk en visbouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de palmsuiker, vissaus en limoensap erbij.
  • Leg de visfilets in de kokosbouillon (ze moeten grotendeels onder staan) en zet het vuur laag. Dek af en kook tot de vis net gaar en ondoorzichtig is, ongeveer 5 tot 8 minuten.
  • Kook ondertussen de groenten en noedels apart gaar.
  • Verdeel de noedels over twee diepe borden/kommen, leg de vis en groenten erbij en giet de hete saus erover. Bestrooi met korianderblaadjes en serveer met limoenpartjes.