Sinkonta ovenschotel met pompoen en uien.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 1 grote pompoen
- 2 grote uien
- 1 tl grof zeezout
- 3 el salca biber*
- 75 ml olijfolie
Erbij
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 el groene za’atar
Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de pompoen en snijd in dunne plakken. Maak de uien schoon en snijd deze in hele dunne halveringen, doe ze in een kom en strooi het zout erover.
Masseer het zout goed in de uien. Meng in de kom de uien goed met de salca biber en olijfolie.
Leg de plakken pompoen op de bakplaat. Verdeel hierover de uienringen.
Zet in oven en bak 45-55 minuten tot en uien en pompoen gaar zijn.
Serveer met en dot Griekse yoghurt erop en bestrooi eventueel met za’atar.