Ga terug
+ servings
Sinkonta ovenschotel met pompoen en uien.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote pompoen
  • 2 grote uien
  • 1 tl grof zeezout
  • 3 el salca biber*
  • 75 ml olijfolie

Erbij

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el groene za’atar

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de pompoen en snijd in dunne plakken. Maak de uien schoon en snijd deze in hele dunne halveringen, doe ze in een kom en strooi het zout erover.
  • Masseer het zout goed in de uien. Meng in de kom de uien goed met de salca biber en olijfolie.
  • Leg de plakken pompoen op de bakplaat. Verdeel hierover de uienringen.
  • Zet in oven en bak 45-55 minuten tot en uien en pompoen gaar zijn.
  • Serveer met en dot Griekse yoghurt erop en bestrooi eventueel met za’atar.