Singapore noedels met garnalen. Een heerlijk Chinees gerecht wat jij prima zelf thuis kunt maken. Maak het met garnalen, vlees of tofu.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Chinees
- 200 gr rauwe garnalen
- snuf zout
- 4 el zonnebloemolie
- 100 gr rijstnoedels
- 1 sjalotje
- 3 teentjes knoflook
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 200 gr sugar snaps
- 2 eieren, geklutst
- ½ rode peper
- 1 el curry madras poeder*
- 1 el mirin
- 1 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 tl honing
Saus: meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar en zet dit naast je fornuis.
Snijd het sjalotje in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd deze in dunne reepjes, snijd de paprika in dunne repen en verwijder de draadjes van de sugar snaps. Snijd de rode peper in dunne ringen.
Roerbak de garnalen in een hete wok op hoog vuur in een lepel olie. Schep ze er dan uit en leg ze even apart.
Zet de wok met een lepel olie weer op hoog vuur en roerbak hierin de sjalot in een minuutje, voeg dan de knoflook, wortel, paprika en sugar snaps toe en roerbak dit.
Kook ondertussen de rijstnoedels beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af en knip ze met een schaar zodat de noedels niet te lang zijn.
Maak na een paar minuten wat ruimte vrij in het midden van de wokgroenten en giet hierin de geklutste eieren. Bak dit al roerend tot een soort roerei en meng het dan door de groenten. Schep alles uit de pan en houd even apart.
Verhit 2 eetlepels olie in de wok, voeg de gekookte noedels toe en roerbak dit in een paar minuten. Voeg dan de rode peper toe en roerbak nog een minuutje.
Doe dan de groenten en garnalen weer in de wok bij de noedels en meng dit door elkaar. Voeg nu de curry madras kruiden en de saus erbij en meng dit door het gerecht.
Na een minuutje is het gerecht klaar en kan je het op de borden scheppen.