Ga terug
+ servings
Shakshuka met bulgur, avocado en feta. Shakshuka is een groentemengsel van tomaten, paprika, pepers en knoflook gebakken in de pan met daarin eieren.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • ½ rode peper
  • 3 rijpe tomaten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • ½ el suiker
  • 1 el gehakte tijm
  • 4 eieren
  • 100 gr gekookte bulgur
  • 1 avocado, in blokjes
  • 50 gr feta
  • 5 takken koriander

Instructies
 

  • Snijd de uien in ringen, snijd de paprika's in reepjes van 2 cm, verwijder de zaadjes van de
  • rode peper en snijd deze in ringetjes en snijd de tomaten in stukken.
  • Bak de uien, paprika en rode peper in de olijfolie met zout en peper op laag vuur tot ze zacht zijn.
  • Voeg de tomaten, komijnpoeder, paprikapoeder, suiker en tijm erbij en bak dit tot de tomaten zacht geworden zijn. Meng als laatste de gekookte bulgur erdoor.
  • Maak dan met een lepel kuiltjes in de saus en breek in elke kuiltje een ei. Leg een deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 4 minuten gaar worden.
  • Snijd ondertussen de avocado en feta in blokjes en hak de korianderblaadjes fijn.
  • Haal de deksel van de pan en verdeel de avocado- en fetablokjes erover en strooi de korianderblaadjes erover voordat je de pan op tafel serveert.