Scrambled tofu. Als jij als veganist roerei mist, is dit wellicht iets voor jou. Met slechts vijf ingrediënten maak jij de beste scrambled tofu!
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
- 1 el olijfolie
- 1 blok tofu (375 gr)
- 2 el edelgistvlokken*
- ½ teentje knoflook
- ¼ tl kurkuma
- peper en zout
- 2 el plantaardige melk
- 2-3 (groente)wraps
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Prak het blok tofu met een aardappelstamper of een vork in de pan.
Bak dit al roerend gedurende 3-4 minuten tot het vocht uit de tofu grotendeels verdwenen is.
Voeg nu de edelgist, geraspte knoflook, kurkuma, peper en zout toe. Bak dit nog ongeveer 5 minuten, blijf wel roeren. Giet als laatste de melk in de pan en roer om te mengen.
Serveer onmiddellijk op een wrap met gesneden avocado en eventueel met een beetje pittige saus.