Ga terug
+ servings
Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes. Scotch eggs komen zijn balletjes gehakt met daarin gekookte eieren. Ik heb Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Engels
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 6 kwarteleitjes
  • 400 gr braadworsten
  • 3 el verse dille
  • 1 el mosterd
  • 50 gr bloem
  • 2 grote eieren
  • 100 gr paneermeel
  • olie om in te frituren

Saus

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 5 takken dille
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Maak de saus: haal de fijne blaadjes van de dillestengels en hak deze fijn. Meng de yoghurt met de dille en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de kwarteleitjes 2-3 minuten, giet ze af en leg ze in koud water. Pel ze dan voorzichtig.
  • Haal de fijne blaadjes van de dillestengels en hak ze fijn.
  • Snijd de worsten open, haal het vlees eruit en doe dit in een kom. Meng het gehakt met de verse kruiden, mosterd en eventueel peper en zout. Verdeel het in 6 porties.
  • Zet twee borden en een schaaltje klaar. Een bord met bloem, een bord met het broodkruim en in het schaaltje kluts je de eieren.
  • Neem een portie gehakt in je hand en druk het zodanig plat dat het om een eitje heen past.
  • Rol het eitje door de bloem, leg het in het gehakt en vouw het gehakt helemaal om het eitje. Bak er een mooie ronde bal van. Herhaal dit met de andere eieren.
  • Rol de ballen dan door de bloem, vervolgens door het eimengsel en als laatste door het paneelmeel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg hierop de ballen en schuif de plaat in de oven.
  • Bak de Scotch Eggs in ongeveer 25-30 minuten gaar.
  • Haal ze uit de oven en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze als borrelhap met de saus of alleen mosterd en eventueel wat ingemaakte radijsjes.