Ga terug
+ servings
Scones met mangojam. Wij hebben onszelf op zondagmorgen verwend met zelfgemaakte scones en heerlijke mangojam. Een zalig gebakje als ontbijt of high-tea.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 17 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Engels
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 gr rietsuiker
  • 55 gr roomboter
  • 1 ei (M)
  • 75 ml karnemelk +extra

Erbij

  • 100 gr verse roomkaas
  • 1 pot mangojam

Mangojam

  • 350 gr rijpe mangovruchtvlees
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 125 gr geleisuiker speciaal

Instructies
 

  • Maak eerst de mangojam: Snijd het vruchtvlees van de mango’s in kleine blokjes. Doe dit samen met limoenrasp en -sap en geleisuiker in een kookpan.
  • Breng het aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken. Lepel de hete jam dan in de jampotjes, sluit deze meteen en zet ze 5 minuten omgekeerd op het aanrecht.
  • Verwarm de oven voor op 225˚C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom en snijd met twee messen de boter hierdoor.
  • Wrijf dan de boter door het bakmeel, maar zorg ervoor dat het niet teveel gemengd wordt (het mag kruimelig zijn).
  • Roer nu de suiker erdoor en maak een kuiltje. Meng het ei met de karnemelk, giet dit in het kuiltje bloem en kneed het voorzichtig tot een deeg (niet te veel kneden!)
  • Leg het deeg nu op de bakplaat met bakpapier en vorm er een rond 'broodje' van die ongeveer 2 cm hoog is. Snijd het deeg in zes punten, schuif ze iets uit elkaar en bestrijk ze met een beetje karnemelk.
  • Zet het bakblik in de oven en bak de scones ongeveer 15-17 minuten gaar en goudbruin.