Ga terug
+ personen
Schwarzwalder Kirsch Pavlova. De Schwarzwalder kirsch taart is lekker, maar deze pavlova met chocolademousse en kersen is ook top!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr eiwit
  • 200 gr kristalsuiker
  • snufje zout
  • 1 tl maïzena
  • 1 el azijn
  • 100 gr pure chocolade
  • 2 eiwitten
  • 125 ml slagroom
  • 50 gr rietsuiker
  • 250 gr kersen
  • 200 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gr kersen

Instructies
 

  • Meringue: Maak de kom die je gaat gebruiken goed schoon en vetvrij met citroensap.
  • Verwarm de oven voor op 150˚C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Klop de eiwitten eerst luchtig op in 5 minuten voordat je suiker gaat toevoegen. Voeg dan lepel voor lepel en al kloppend de suiker toe. Klop het eiwit glanzend stijf in 10 minuten tot er geen suiker meer te voelen is in het eiwitschuim.
  • Teken een cirkel van 24 centimeter doorsnee op het bakpapier en draai het papier om op de bakplaat. Lepel het geklopte eiwit binnen de cirkel op het bakpapier. Vorm met de bolle kant van een lepel een kuil in het midden.
  • Schuif de bakplaat in de oven, zet deze gelijk op 100˚C en bak de meringues in ongeveer 60 minuten gaar. Zet de oven uit (met de deur dicht) en laat de meringue hier minstens 8 uur of de hele nacht in staan.
  • Chocolademousse: Breek de chocolade in kleine stukjes, doe dit in een kom en laat au-bain-marie smelten of smelt het in de magnetron in ongeveer 1 minuut. Meng het goed zodat alle chocolade gesmolten is, zet even apart.
  • Klop ondertussen de eiwitten stijf tot het een wit schuim is, voeg nu de helft van de suiker toe en klop de eiwitten dan helemaal stijf. Klop daarna de slagroom stijf met de rest van de suiker.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door de eiwitten (niet te veel kloppen, zorg ervoor dat het nog luchtig blijft). Spatel dan de gesmolten chocolade er voorzichtig doorheen. Laat de chocolademousse een paar uur opstijven in de koelkast.
  • Spoel de kersen schoon en ontpit ze. Snijd ze doormidden en leg ze met de snijkanten op keukenpapier. Als de chocolademousse helemaal opgesteven is, spatel je voorzichtig de halve kersen erdoor.
  • Klop de slagroom voor de topping stijf met de vanillesuiker.
  • Spoel de kersen voor de topping schoon en dep ze droog met keukenpapier.
  • Lepel de chocolademousse in de meringue en lepel de slagroom hierop. Garneer de pavlova met kersen.