Schwarzwalder kirsch chiapudding. Ik heb al diverse chiapudding recepten op de site staan, maar deze was zo lekker dat ik het recept toch moest uitschrijven
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Nederlands
- 250 gr kersen
- 1 el honing
- 200 gr Griekse yoghurt
- 2 el chiazaadjes
- 3 el cacaopoeder
- 200 gr Griekse yoghurt
- 1 scoop Whey poeder vanille
- 2 el granola
- 1 tl chocodrops
Spoel de kersen schoon en ontpit ze. Houd 8 kersen achter voor de topping.
Pureer de rest van de kersen en doe ze in een pannetje met de honing.
Breng de kersen aan de kook tot het mooi ingedikt is. Laat afkoelen.
Meng 200 gram yoghurt met de chiazaadjes en cacaopoeder. Lepel dit in de twee glazen en zet in de koelkast om op te stijven.
Verdeel dan afgekoelde kersencoulis over de twee glazen.
Meng in een kom de yoghurt met de proteïnepoeder en lepel dit op de kersencoulis.
Top de chiapudding af met de granola, chocodrops en een paar kersen.
Zet het eventueel nog afgedekt tot gebruik in de koelkast.