Schuimkoekjes met cranberries en pecannoten. Forgotten cookies noemt Nigella Lawson haar recept voor deze heerlijke schuimkoekjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Engels
- 3 eiwitten (M)
- snufje zout
- 100 gr kristalsuiker
- 1 tl maïzena
- 1 tl witte wijnazijn
- 2 el speculaaskruiden
- 75 gr gedroogde cranberries
- 75 gr pecannoten
- zachte parels zilver
Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de cranberries en pecannoten fijn.
Klop de eiwitten met zout stijf in een vetvrije kom. Voeg dan beetje bij beetje de kristalsuiker toe tot je een glanzend en stijf eiwit hebt en de suiker helemaal is opgelost.
Spatel nu de maïzena, wijnazijn en speculaaskruiden erdoor.
Roer dan de cranberries en pecannoten er voorzichtig door.
Lepel nu 12 hoopjes van het mengsel op de bakplaat en bestrooi met de zilveren parels.
Schuif de koekjes in de oven en verlaag de oven naar 130˚C en bak de koekjes in 45 minuten.
Zet de oven nu uit en laat de koekjes de hele nacht erin staan (met de ovendeur dicht).
Vergeet ze de volgende morgen er niet uit te halen en leg ze in een koekjestrommel.