Ga terug
+ servings
Schorseneer tagliatelle met garnalen. Schorseneer is een vergeten groente en dat is jammer. Maak er deze heerlijk tagliatte van.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr schorseneren
  • 1 citroen
  • 1 hand ijsklontjes
  • 100 ml visbouillon
  • 200 ml room
  • ½ citroen, rasp en sap
  • 300 gr rauwe garnalen
  • 6 stengels bieslook
  • peper en zout

Instructies
 

  • Leg de schorseneren in een grote bak (of spoelbak) met koud water. Wrijf ze schoon met een borstel. Leg ze dan weer in schoon water of spoel ze goed schoon onder de koude kraan.
  • Zet een grote kom klaar met ijskoud water, citroensap en ijsklontjes.
  • Snijd nu lange dunne slierten van de schorseneren met een dunschiller. Leg ze gelijk in het ijskoude citroenwater en laat ze daar een half uurtje in liggen.
  • Maak ondertussen de garnalen schoon en de saus klaar. Voor de saus laat je de bouillon in een grote pan tot de helft inkoken. Voeg dan de room, citroenrasp en sap toe en laat dit ook iets inkoken.
  • Giet na een half uur de schorseneer tagliatelle af en spoel ze nog even af met koud water.
  • Laat ze uitlekken en meng ze dan door de saus. Laat dit een paar minuten koken tot ze zacht zijn.
  • Ondertussen bak je de garnalen in een bakpan op hoog vuur tot ze mooie roze en gaar zijn.
  • Bestrooi ze tijdens het bakken met peper en zout.
  • Schep de tagliatelle op de borden en lepel de garnalen erop. Garneer met fijngehakte bieslook en rasp eventueel nog wat extra citroenschil erboven.