Ga terug
+ servings
Scholfilets met bloemkoolcouscous. Wil jij een verantwoorde maaltijd met vis maken? Dat dat kan met dit lekkere scholfilets uit de airfryer!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2-4 scholfilets
  • 1 tl olijfolie
  • ½ tl ras-el-hanout
  • peper en zout

Bloemkoolcouscous

  • 300 gr bloemkool
  • 10 gr dille
  • 15 gr koriander
  • 25 g pistachenoten
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el granaatappelmelasse
  • peper en zout

Instructies
 

  • Hak de bloemkool fijn in een keukenmachine of rasp de bloemkool met een grove rasp.
  • Haal de blaadjes van de dille- en koriandersteeltjes en hak de blaadjes fijn.
  • Hak de pistachenootjes grof en meng dit door de bloemkoolcouscous in een grote schaal, samen met de kruiden en granaatappelpitjes.
  • Meng de olijfolie met de citroensap en granaatappelmelasse. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng dit door de bloemkoolcouscous.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Smeer de scholfilets in met een theelepeltje olie en bestrooi ze dan met de ras-el-hanout kruiden, peper en zout. Leg de filets op een velletje bakpapier.
  • Zodra de airfryer voorverwarmd is, leg je de scholfilets met bakpapier in de mand.
  • Bak de vis in 3-4 minuten gaar in de airfryer.
  • Als de vis gaar is haal je ze er voorzichtig uit en leg je ze op de borden. Serveer de schol met de bloemkoolcouscous.