Scholfilets met bloemkoolcouscous. Wil jij een verantwoorde maaltijd met vis maken? Dat dat kan met dit lekkere scholfilets uit de airfryer!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Midden Oosten
- 2-4 scholfilets
- 1 tl olijfolie
- ½ tl ras-el-hanout
- peper en zout
Bloemkoolcouscous
- 300 gr bloemkool
- 10 gr dille
- 15 gr koriander
- 25 g pistachenoten
- 50 gr granaatappelpitjes
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el granaatappelmelasse
- peper en zout
Hak de bloemkool fijn in een keukenmachine of rasp de bloemkool met een grove rasp.
Haal de blaadjes van de dille- en koriandersteeltjes en hak de blaadjes fijn.
Hak de pistachenootjes grof en meng dit door de bloemkoolcouscous in een grote schaal, samen met de kruiden en granaatappelpitjes.
Meng de olijfolie met de citroensap en granaatappelmelasse. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng dit door de bloemkoolcouscous.
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Smeer de scholfilets in met een theelepeltje olie en bestrooi ze dan met de ras-el-hanout kruiden, peper en zout. Leg de filets op een velletje bakpapier.
Zodra de airfryer voorverwarmd is, leg je de scholfilets met bakpapier in de mand.
Bak de vis in 3-4 minuten gaar in de airfryer.
Als de vis gaar is haal je ze er voorzichtig uit en leg je ze op de borden. Serveer de schol met de bloemkoolcouscous.