Sambal goreng tempeh. Deze Indonesische sambal goreng tempeh is lekker pittig, geurig en boordevol smaken! Gebakken, is deze versie iets gezonder.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Indonesisch
- 500 gr tempeh
- 1 rode peper
- 3 el ketjap manis
- 1 el palmsuiker
- 25 ml zonnebloemolie
Boemboe
- 2 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 tl laos
- 1 tl trassi
- 1 el sambal oelek
Snijd de tempeh in dunne reepjes.
Mix in een keukenmachine of vijzel de ingrediënten voor de boemboe tot een mooie pasta. Zet dit even apart.
Bak de tempeh in de zonnebloemolie rondom goudbruin en krokant.
Bak in dezelfde pan op middelhoog vuur in de overgebleven olie de boemboe in een paar minuten. Voeg dan de ketjap en palmsuiker toe en laat dit even pruttelen.
Voeg nu de tempeh hieraan toe, roer het goed erdoor. Serveer de tempeh lauwwarm en garneer het met rode peper.
Selamat makan!